.

Tuesday, 11 November 2014

Tips Tingkatkan Kesihatan Mata Agar Lebih Sihat Dan Cantik Bak Artis Korea


Tips Tingkatkan Kesihatan Mata Agar Lebih Sihat Dan Cantik Bak Artis Korea


Assalamualaikum... hai semua...

Cantik tak mata dia???? Memang cantik kan? Masya Allah... Anugerah Allah yang tak terhingga pada si gadis ini... Syukurlah. Yang mata tak cantik pula jangan sedih-sedih tau... Allah dah buat sempurna untuk kita. Yang penting mata kita sihat selalu...

Dalam entri kali ini saya ingin kongsikan dengan anda tips untuk meningkatkan kesihatan mata. Jom kita baca di bawah ini..

Tips sihatkan mata

1. Makan sayur-sayuran hijau
-Memakan sayuran hijau boleh membantu mengelakkan degenerasi makula. Makula bermaksud satu kawasan di belakang mata yang membolehkan kita untuk melihat butiran halus. Apabila makula tidak berfungsi, maka terjadilah pengaburan pada pandangan mata atau kegelapan pada pusat penglihatan

2. Manjakan mata dengan timun
-Letakkan dua keping keratan timun di atas mata yang tertutup untuk membantu menyegarkan mata

3.Makan vitamin yang menagndungi Omega 3 iaitu Omega Guard Shaklee yang sememangnya boleh membantu melancarkan perjalanan darah. Kelancaran perjalanan darah amat penting untuk kesihatan mata

4. Mengambil vitamin yang tinggi antioksidan seperti  Carotomax Shaklee



5. Rehatkan mata... sekurang-kurangnya 20 minit dalam sehari... Banyakkan melihat pokok-pokok hijau supaya mata lebih sihat..





Makanan untuk sihatkan mata

1. Lobak merah



2. Bayam



3. Labu




4. Brokoli



5. Ikan



6. Tomato



7. Kekacang



8. Bijirin


9. Air putih secukupnya




Mengapa perlu memilih Carotomax Shaklee?


Carotomax mengandungi 6 varieti karotena, diekstrak dari rangkaian sayur-sayuran seperti rumpai laut, tomato non GMO, biji anggur,pot marigold,epal,strawberi,minyak sawit,fava d'anta,brokoli,ubi kentang,cantaloupe dan lobak merah.

Carptomax mengandungi fitokimia semulajadi yang penting untuk kesihatan mata, kulit dan membran mukosa.

Satu hidangan Carotomax bersamaan dengan 89 servings of raspberries Alpha-carotene, 102 servings of bananas carotene, 714 servings of apricots lycopene, 113g of salmon astaxanthin dan 285 servings of pink grapefruits lutein and zeaxanthin.

Berminat untuk mendapatkan carotomax ini secara online??? Anda boleh membuat pembelian terus di sini>> Beli Carotomax Disini



Sekiranya anda mempunyai banyak lagi petua atau tips lain mengenai kesihatan mata ini, jemputlah berkongsi bersama-sama saya di ruangan koman. Semoga perkongsian kita akan bermanfaat untuk semua..


In Shaa Allah...



**This statements have not been evaluate by the food & drugs administration. these product are not intended to diagnose,treat, cure or prevent any disease**
 BERMINAT UNTUK PERTANYAAN @ TEMPAHAN PRODUK HUBUNGI SAYA:- NURSIMATUN MD YUSOF CALL/SMS/WHATSAPP/TELEGRAM:- 012-3789284 FB PAGE:- MAMA GOJES SHOPPE EMAIL:- nursimatun@gmail.com Shaklee ID :- 1091465 Shaklee Produk (M) Sdn Bhd [381287-T]

37 comments:

  1. Jom jaga kesihatan mata....ini adalah anugerah Allah yang penting bagi kita... Amalkan pemakanan yang sihat selalu... In shaa Allah.....

    ReplyDelete
  2. selain badan yang sihat, kesihatan mata juga amat penting!
    Jemput Baca

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mata ni deria yg amat penting.kena jaga sebaik2nya kan

      Delete
  3. alhamdulillah sejak amalkan carotomax tahap kerabunan semakin berkurang...power cermin mata pun dah turun.

    ReplyDelete
  4. Xcuba lagi carotomax..teringin cabut spek ni..lepas baca entry ni rasa berkobar-kobar nak cuba

    Tip Awet Muda

    ReplyDelete
  5. Nak cuba jugak la.. mata dah start kabur2 sejak selepas bersalin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lps bsalin mcm2 yg kurang kan, kurang darah, kurang kalsium... dan mcm2 lagi... kalau rasa mata dah kurang tu boleh lah cuba...

      Delete
  6. tips yang sangat bagus. ^_^

    ReplyDelete
  7. petua yang sangat bagus...selain itu boleh juga cuba supplement iaitu carotomax dari shaklee..

    ReplyDelete
  8. tak nak mata jadi macam mata panda, perlulah menitik beratkan dalam penjagaan mata supaya mata lebih cantik.. dari mata turun ke hati.. hihi

    KEBAIKAN OMEGA GUARD KEPADA KANAK-KANAK

    ReplyDelete
  9. Mata adalah anugerah Allah yang tidak terhingga. Mata sangat sensitive dan perlu di jaga dengan rapi. Pada semua pemakai kanta lengkap dan juga cermin mata, sila lah sentiasa lebih peka dengan kesihatan mata anda.

    Jom tambah ilmu dengan blog di Aju@VitaSyopz Penjagaan Mata di Zaman Moden

    ReplyDelete
  10. Tip yg bagus.
    Shida ada problem mata juga ni..harus cuba ni

    ReplyDelete
  11. saper2 yg ada masalah mata bleh laa abik caratomax..mata adalah anugerah yg tak terhingga...
    jom baca: Rawat Keputihan Semasa Hamil

    ReplyDelete
  12. Dari mata turun ke hati. Carotomax pun boleh buatkan kulit kita cantik..phewwitt!

    AKU TAK NAK STRESS

    ReplyDelete
  13. Mak mertua i makan carotomax utk rabus tapi dapat bonus hilang jeragat.. terbaiklah!

    Heel Spurs- Sakit Tumit Luar Biasa?

    ReplyDelete
  14. Kena konsisten ambil carotomax ni kalau berhajat nak kurangkan rabun. Say dh masuk botol ke 3, alhamdulillah terasa beza

    ReplyDelete
  15. Jagalah mata anda dengan Carotomax ....memang sangat baik untuk menjaga dan bantu masalah rabun.
    Sanggup Tinggalkan Mak Dirumah Hanya Kerana Mak Sakit Lutut

    ReplyDelete
  16. Lagi clear la mata syu kalu amalkan carotomax ni..hehe

    ReplyDelete
  17. Memang best caratomax ni power cermin mata dah semakin kurang.

    ReplyDelete
  18. Bagus info nie... Mesti cuba caratomax sbb mata saya pon problm..dan kurang makan sayur.

    mrskeciksangat.blogspot.com

    ReplyDelete
  19. Kena try jugak caratomax nie...sbb kalau membonceng atau drive mlm2 jdi silau.hbs lobang pegi langgar...tpi ego xnk pakai spek.utk elak...jom konsisten caratomax.

    ReplyDelete
  20. Wajib cuba carotomax. Nak turunkan power. Kanan 350. Kiri 350.

    ReplyDelete
  21. Mata adalah organ yg tidak ternilai..cegah sebelum terlewat..

    ReplyDelete
  22. ada customer saya amik caratomax katanya matanya semakin cerah...
    in shaa Allah berkesan...

    Isteri Pengarah Sedih. Cari Cara Pulihkan Strok Suami Dengan Segera

    ReplyDelete
  23. Memang best kalau mata secantik artis korea. Mata yang cantik membuatkan kita nampak lebih muda.

    Tips Hilangkan Angin Dalam Badan

    ReplyDelete
  24. Husband saya ambik carotamax ni..so far rabun makin kurang, silau pon makin ok..power makin kurang...harus kena paksa makan lagi untuk kesan yg memuaskan...:)

    ReplyDelete
  25. Vitamin A ni pun antioksidan. Paling suka karot dan labu..tapi Carotomax belum cuba lagi sebab preggy

    Boleh Ke Minum Air Sejuk Semasa Hamil


    ReplyDelete
  26. Alahai..cantiknya mata dia.
    kalau untuk kesihatan mata kene amik vitamin A kan? sebab tu lobak bagus kalau nak dpt mata macam arnab..hehe lagi mudah kalau amik corotomax je..senang

    IBU SUSAH HATI ANAK MENANGIS KERANA SEMBELIT

    ReplyDelete
  27. memang baguslah caratomax ni selain dari utk jaga mata, boleh buat kulit cantik juga..

    ReplyDelete
  28. Mata anugerah terindah...sayangilah nikmat kesihatan mata kita...good sharing kak tun...;)

    http://mummyfarisharyyan.blogspot.com/2014/05/kelebihan-join-ahli-shaklee.html?m=0

    ReplyDelete