.

Tuesday, 4 November 2014

Cara Mencegah Alahan Kulit Bagi Kanak-kanak


Cara Merawat Alahan Kulit Bagi kanak-Kanak








Alahan boleh di bahagikan kepada beberapa kategori iaitu:-


1. Alahan pada kulit
2. Alahan pada makanan
3. Alahan pada ubat
4. Alahan pada serangga

Apa yang ingin saya kongsikan dengan anda disini ialah mengenai alahan pada kulit terlebih dahulu.

Menurut artikel yang di tulis Dr Zubaidi , alahan berlaku apabila seseorang terdedah dengan alagen penyebab alahan beberapa kali. Ini bermakna jika dia mempunyai genetik alahan, apabila memakan makanan laut buat pertama kali dia tidak akan mengalami apa-apa masalah. Tiada tindakbalas alahan seperti gatal dan ruam berlaku tetapi proses pembentukan alahan mula berlaku. 

Proses ini tidak berlaku serta merta dan ada kalanya mengambil masa sehingga enam minggu untuk berlaku. Setelah proses pembentukan alahan telah lengkap, tindakbalas ini boleh berlaku pada bila-bila masa sahaja.

Alahan kulit pada kanak-kanak

Biasanya alahan kulit yang berlaku pada kanak-kanak menyebabkan kulit mereka gatal-gatal dan kemerah-merahan. Ini menimbulkan kerisauan terhadap ibu bapa. 

Ada sesetengah ibu bapa hanya membeli krim di farmasi dan hanya meletakkan bedak pada kulit anak-anak. Namun begitu, tindakan seperti itu hanyalah untuk jangkamasa pendek sahaja. Alahan pada kulit ini juga di kenali sebagai dermatitis.

Dermatitis tidak hanya berlaku kepada kanak-kanak tetapi orang dewasa juga turut mengalaminya. 

Apakah cara untuk merawat masalah alahan ini?


Antara makanan tambahan yang di cadangkan untuk merawat alahan ini ialah:-

Omega Guard



Omega membantu meningkatkan sistem imun badan. Selain itu ia meperbaiki masalah alahan dan keradangan kulit. Khasiat lain Omega Guard ini ada saya nyatakan dalam entri saya yang bertajuk Mengapa Perlu Memilih Omega Guard Shaklee?


Mealshakes juga turut di cadangkan pengambilannya untuk mereka yang mengalami masalah alahan kulit seperti eczema. Anda boleh membaca khasiat mealshakes yang lain dalam entri saya yang terdahulu. >>> Khasiat Mealshakes <<<<

Anda juga di sarankan untuk menggunakan Herbal Blend pada kulit yang mengalami alahan tadi. Sapuan nipis pada setiap hari boleh membantu anda mengatasi masalah kegatalan pada kulit. 

Ini adalah sebahagian  testimoni pengguna yang menggunakan produk-produk Shaklee ini:-

Testimoni #1




Testimoni #2



Testimoni #3




Testimoni #4



Bagi anda yang berminat untuk mendapatkan produk-produk shaklee seperti yang di cadangkan, anda boleh menghubungi saya melalui Nombor telefon saya 012-3789284 atau boleh PM saya di facebook Nursimatun MdYusof

Untuk mendapatkan harga yang jauh lebih menarik, anda boleh mendaftar sebagai ahli terlebih dahulu. Sempena bulan promosi Omega Guard ini, anda boleh mendapatkan sebotol omega secara percuma dengan setiap pembelian 6 botol omega. Bagi pembalian 2 botol sahaja, anda juga layak untuk mendapat diskaun sebanyak 5%..













**This statements have not been evaluate by the food & drugs administration. these product are not intended to diagnose,treat, cure or prevent any disease** 

 BERMINAT UNTUK PERTANYAAN @ TEMPAHAN PRODUK BOLEH HUBUNGI SAYA PUAN NURSIMATUN MD YUSOF 012-3789284 (CALL/SMS/WHATSAPP/TELEGRAM) FB PAGE:- MAMA GOJES SHOPPE EMAIL:- nursimatun@gmail.com

23 comments:

  1. Ank sue bkn main suka mkn omega...bagi sekali nak lagi je.pntg jmp botol...sekarang kena sorok.kalau x dikunyah mcm gula2 je.

    ReplyDelete
  2. Bagus nya omega. .
    Rugi tak grab bulan ni

    ReplyDelete
  3. kesian kan kalau anak2 kena alergik ni..setiap umah mesti ada herba blend dan omega ni..

    ReplyDelete
  4. Omega guard memang best..jom grap..rugi klo x cuba..mmg bagus

    ReplyDelete
  5. Jom pilih omega sebab bulan ni ada promosi..harga lebih murah...

    ninyfariza82.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. wahai ibu-ibu sekalian jom pakat order omega bulan ni...tak rugi punya

    ReplyDelete
  7. antara ciri2 omegaguard ialah anti inflamasi.so sgt2 membantu sesiapa yg ada alergik..

    kelebihan omegaguard shaklee untuk semua

    ReplyDelete
  8. Mealshakes & herbal blend memang wajib ada kat umah saya.. skrg tgh tggu ketibaan omega.. x sabar rasanya nak bagi diri sendiri & anak2 try.. pelbagai khasiat..

    ReplyDelete
  9. Memang kesian kalo baby Kena alahan ni..jadi ibu-ibu hamil kena dapat khasiat yang cukup
    kongsi Resepi Milkshake tak jual di kedai

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. tak tahu pula bagus untuk merawat alahan. Kanak-kanak 1 tahun lebih boleh makan ke? Nak cadangkan pada akak lah..anaknya teruk alahan. Bila bermain dan berpeluh sikit, dia mula menggaru-garu lehernya....kecian pula..dah cuba macam2 ubat.

    Menguatkan ingatan dengan omega 3

    ReplyDelete
  12. Memang kesian tngok baby yang ada alahan kulit..kesian tengok diaorg tak selesa..

    ReplyDelete
  13. Kanak-kanak hadapi masalah kesihatan memang baik untuk kita berikan set kanak-kanak shaklee.....berikan yang terbaik untuk anda. Vitamin shaklee sememangnya disukai kanak-kanak,kerana ianya sesuai dengan cita mereka. Seperti chewable yg mcm gula-gula dan meal shakes rasa vanilla.

    ReplyDelete
  14. hampir kebanyakan anak-anak tak akan selesa bila kejadian ini berlaku.apa lagi untuk jika terkena pada orang dewasakan

    ReplyDelete
  15. kesian bila anak dapat alahan nak-nak lagi jenis yang alahan teruk. tak selesa dan ada yang menyakitkan juga kan.

    ReplyDelete
  16. anak saya kerap juga jadi alahan kulit, nak try bagi omega jgk ni..

    RAHSIA BUAH KIWI

    ReplyDelete
  17. kesian kulit baby comel2 gebu2 bila ada alahan kulit...
    cepat2 apply apa yg ktun share ni..

    Derita Pesakit Gout Ingin Cepat Pulih Akibat Terlalu Sakit

    ReplyDelete
  18. Kesian tgk baby yng kena eczema ni..baik amil omega guard cepat2..

    Menu Ibu Menyusu Badan

    ReplyDelete
  19. Herba Blend terbaik. Banyak kegunaannya. Saya guna herba Blend untuk meredakan bengkak akibat operation gigi. Saya sapu kat pipi tempat bengkak. Melegakan sakit. Alhamdullilah.

    Jom tambah ilmu dengan blog di Aju@VitaSyopz Pilih Suplemen yang Betul

    ReplyDelete