.

Monday, 3 November 2014

Apa Itu Omega 3? Apakah Khasiat Dan Kepentingannya?


Kepentingan Omega 3 Kepada Perkembangan Bayi Dan Kanak-kanak


Apa itu Omega 3?

Omega 3 ialah asid lemak penting yang di perlukan oleh badan yang membuatkan badan kita berfungsi dengan normal. Di dalam omega 3 itu sendiri sudah mengandungi EPA ( Eicosa Pentanoic Acid) , DHA (Docosa Hexanoic Acid) dan ALA (Alpha Linolenic Acid).

Memang terdapat banyak jenama Omega 3 di pasaran. Namun begitu anda harus meneliti isi kandungan yang terdapat di dalamnya. Jangan hanya melihat kepada harga tetapi lihatlah bagaimana ia di hasilkan.

Mengapa perlu memilih Omega Guard Shaklee?

Memilih Omega Guard Shaklee adalah satu langkah bijak kerana omega guard Shaklee di hasilkan dari minyak ikan ultra tulen yang mana ikan-ikannya adalah dari ikan laut air sejuk seperti (sardin, mackerel, herring, anchovies) di perairan negara Jepun. Ikan laut air sejuk ini mengandungi asid lemak tidak tepu yang sangat tinggi iaitu EPA dan DHA yang boleh merendahkan lemak dalam darah, menurunkan pengumpulan platlet darah dan melambatkan pembentukan dalam darah thrombus, merawat penyakit lelah dan alahan kulit dengan berkesan.

Ia dihasilkan melalui 3 kali proses penyulingan untuk mamastikan minyak ikan yang di perolehi benar-benar tulen. 

Yang paling utama ia adalah dari minyak ikan dan bukan dari hati ikan dan ia adalah 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan. 


Setiap hidangan omega guard dapat membekalkan 905mg asid lemak omega 3, EPA dan DHA. Asid lemak ini tidak dapat di hasilkan oleh badan kita. Jadi, sebab itulah kita perlu mengambilnya dari makanan. 

Dalam entri saya yang bertajuk Mengapa perlu memilih Omega Guard Shaklee ada saya nyatakan khasiat-khasiatnya.

Apa Kepentingan Omega 3?

1. Dapat memberi sokongan kepada mata, otak dan sendi
2. Dapat mencegah penyakit salur darah dan strok
3. Dapat mengurangkan risiko penyakit jantung
4. Dapat mengurangkan risiko keradangan dalam tubuh
5. Dapat membantu rembesan prostaglandin dengan lebih berkesan
6. Dapat mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita
7. Dapat membantu mengekalkan tekanan darah normal
8. Dapat menentang thrombosis, tekanan darah tinggi
9. Dapat merendahkan kolesterol
10. Dapat membantu mengekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolesterol LDL
11. Dapat mengawal masalah obesiti, mencegah arteriosclerosis,myocardial infarction
12. Dapat meningkatkan daya ingatan dalam pembelajaran
13. Dapat mencegah migrain
14. Dapat memperbaiki alahan pada kulit
15. Dapat meningkatkan sistem imun
16. Dapat membantu menentang kanser

Siapa yang perlu mengambil omega guard?

* Ibu hamil dan menyusukan anak
* Kanak-kanak
* Pesakit kencing manis, darah tinggi
* Penghidap asma/lelah
* Mereka yang ada masalah alahan/alergi kulit
* Mereka yang mengalami sakit sendi dan keradangan terutamanya gout
* Mereka yang ingin meningkatkan kecerdasan otak, meningkatkan daya tumpuan dalam pelajaran
*Mereka yang menghidap kanser

Sempena bulan promosi Omega Guard ini, adalah sangat sesuai bagi anda untuk mendapatkan Omega dengan tawaran yang menarik.


Sempena promosi omega yang berlangsung selama sebulan ini, anda layak mendapat secara percuma sebotol omega dengan setiap pembalian 6 botol. Menarik kan? 

Bagaimana ingin mendapatkan Omega Guard ini?

Anda boleh membuat pembelian melalui 2 kaedah:-

1. Klik terus pada link ini >> Order Omega Guard Shaklee

atau

2. Hubungi saya terus di 012-3789284

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan omega guard ini pada harga yang lebih murah anda boleh Mendaftar Sebagai Ahli terlebih dahulu. Bukan sekadar jimat tetapi anda juga boleh menjana pendapatan bersama shaklee.

Setiap pembeli layak untuk mendapat konsultasi percuma daripada saya. Bertindaklah sekarang sementara promosi masih berlangsung. 





**This statements have not been evaluate by the food & drugs administration. these product are not intended to diagnose,treat, cure or prevent any disease**

 BERMINAT UNTUK PERTANYAAN @ TEMPAHAN PRODUK BOLEH HUBUNGI SAYA PUAN NURSIMATUN MD YUSOF 012-3789284 (CALL/SMS/WHATSAPP/TELEGRAM) FB PAGE:- MAMA GOJES SHOPPE EMAIL:- nursimatun@gmail.com

34 comments:

  1. Yakin sgt dgn Shaklee product.. kena sangat dengan bulan promosi nih.. mmg saya pun nk cuba utk diri sendiri & anak2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terbaiklah sis... memang elok untuk sekeluarga...

      Delete
  2. Omega guard mmg bagus...sesuai tuk semua...tuk yg sedang belajr mmgbagus ambik ini...

    ninyfariza82.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye betul tu sis... bukan kanak-kanak je.. orang dewasa pun memang elok ambil omega ni

      Delete
  3. omega pilihan terbaik buat ibu bapa masa kini demi kesihatan dan kepintaran anak2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang pilihan tepat semestinya shaklee... :)

      Delete
  4. Omega guard sangat bagus :) seisi keluarga boleh menggunakannya, rugi tak beli omega sempena promosi ini

    http://cahayaummurizqi.blogspot.com/2014/11/promosi-omege-guard-shaklee.html

    ReplyDelete
  5. saya belum pernah mencuba omega ini...Insyallah akan merebut peluang nak grab omega ini

    ReplyDelete
  6. bulan omega ni bermakna ramai la yg pakat slim, pakat bagi kat anak-anak..tambah lagi dengan twinpack promo ni. tak beli rugi tau!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu mak jemah... nak kena order cepat2 ni. Menyesal nanti kalau tak sempat... :)

      Delete
  7. omega guard memang bagus. kanak-kanak suka sebab takde rasa ikan. makan macam tu shaja. yumm yumm

    Jom Baca: Kurus dengan tingkatkan Leptin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anak akak pun memag suka. Bau2 hanyir sikit tu biasalah kan... hihihi

      Delete
  8. Omega Guard yang OHSEM...
    jangan lepaskan peluang untuk dapatkannya...

    ReplyDelete
  9. bestnya bila kita tahu banyak kelebihan omega ni..harus borong siap-siap buat stok, sebab boleh digunakan seisi keluarga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cepat2 borong... Kadang tak sedar promosi dah tamat... rugi pula nanti...

      Delete
  10. Slm..sy pon mmg suke omega guard ni..rs metabolisma jd stabil

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu lili... semua suka omega ni.. banyak khasiatnya

      Delete
  11. suka sangat dgn omega.mgkin sbb tersangat berkesan kot.satu famili amek omega guard nie..

    alahan terhadap susu ibu

    ReplyDelete
  12. anak2 suka makan omega..memang kena standby siap2.sakit pun jarang2 skang

    Dilema Wanita Nak Kecilkan Peha Yang Besar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah. seronok dengar omega ni boleh membantu semua orang :)

      Delete
  13. Memang sgt2 bagus Omega Guard Shaklee nie...sy amalkan dari preggy lagi...now perkembangan anak sgt bagus..

    http://yatiemadie.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wow, testimoni menarik ni... Thanks ye sis... Omega memang terbaik :)

      Delete
  14. Rasanya ramai yang keliru antara minyak ikan dengan minyak hati ikan, dan bila dah baca kat internet bahaya minyak hati ikan sebab bertoksin, ramai yang terus jatuhkan hukuman minyak ikan bertoksin, tanpa mereka sedar, minyak hati ikan dan minyak ikan adalah bukan perkara yang sama.

    KENAPA ANAK ANDA PERLUKAN VITAMIN C?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu.. banyak yang di pasaran mengelirukan. Kena hati2 memilih minyak ikan. jangan terbeli minyak hati ikan pula...

      Delete
  15. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  16. betul, minyak ikan dari dari hati ikan tu bertoksik.. kebanyakan produk lain ada juga kandungan hati ikan walaupun sedikit. jadi penting untuk kita pilih yang paling selamat dan berkesan..

    Jom Sertai My Weight Loss Journey

    ReplyDelete
  17. Belum pernah makan minyak ikan sebab dulu-dulu dengar orang cakap minyak ikan berbau. memang x boleh telan.

    MINYAK IKAN BANTU KURUSKAN BADAN

    ReplyDelete
  18. Nak kena makan juga la Omega nie..dah kurang cergas...
    PENYAKIT GOUT

    ReplyDelete