.

Wednesday, 10 December 2014

Supplemen Terbaik Untuk Mengatasi Dan Merawat Gout


Assalamualaikum semua... Apa khabar anda hari ini? Semoga semua ceria-ceria selalu hendaknya...

Lebih kurang sebulan yang lalu, abah saya mengalami sakit gout yang agak serius. Sudah berulang-ulang kali mendapatkan rawatan dan ubat-ubatan dari klinik namun setelah habis kesan ubat tersebut, sakit itu datang kembali.

Sebenarnya gout yang di alami oleh abah sudah agak lama. Namun, sejak akhir-akhir ini, sakit itu agak menjadi-jadi. Dari riak wajah abah saya tahu abah menderita sakit gout tersebut tetapi abah tidak luahkan pada anak-anaknya. Jom kenali apa itu gout.

Apa sebenarnya gout ini?


Gout berlaku adalah di sebabkan oleh pengumpulan hablur-hablur asid urik pada sendi-sendi. Penyakit ini amat menyakitkan dan dalam kebanyakan kes, hanya menjejaskan satu sendi (monoartritis) khususnya ibu jari kaki.

Pesakit yang menghidapi gout akan mengalami peningkatan aras asid urik atau masalah penyingkiran asid urik atau kedua-duanya sekali. 

Antara faktor yang menyebabkan peningkatan asid urik dalam badan ialah:-

*Meminum terlalu banyak alkohol
*Vitamin C tidak mencukupi di dalam diet seharian
*Meminum minuman berkarbonat yang mengandungi kandungan gula yang tinggi
*Mengambil makanan tertentu secara berlebihan seperti jantung, herring, sardin, ekstrak yis boleh mengakibatkan peningkatan asid urik.
*Mengambil sesetengah ubat seperti ubat tahan sakit juga turut menyumbang kepada peningkatan asid urik.

Mereka yang berada di dalam situasi di bawah juga berkemungkinan besar boleh mendapat sakit gout:-

1. Mereka yang obesiti
2. Mereka yang menghidap tekanan darah tinggi
3. Mereka yang mengalami kerosakan buah pinggang
4. Penghidap diabetes melitus
5. Penyakit sumsum tulang
6. Lipid disorder
7. Vascular disease
8. Enzyme defects 

Untuk maklumat lanjut klik sini


Ini adalah info yang saya dapati dari blog www.patient.co.uk

A study published in 2009 showed that vitamin C can reduce the risk of developing gout. In the study, 46,994 men were followed up over several years. Compared with men with a vitamin C intake of less than 250mg a day:
*Those whose intake was 1,000-1,499mg per day had a 34% lower risk of gout.
*Those whose intake was 1,500mg per day had a 45% lower risk of gout.

This study concluded that supplemental vitamin C intake may help to prevent gout. However, recent studies have not supported these findings and vitamin C is not routinely use in gout prevention.

Walau apa pun kajian yang di lakukan, bukankah mencegah itu lebih baik dari mengubati? Jangan tunggu hingga kita terkena baru mencari penawarnya. Seeloknya cegahlah dari awal.

Bagi mereka yang mengalami sakit gout ini, Shaklee menawarkan set asas untuk anda seperti di bawah:-



Dengan pengambilan set ini secara konsisten, tidak mustahil anda mampu merawat masalah gout ini. 

Di bawah ini saya sertakan testimoni dari abah saya sendiri setelah sebulan mengamalkan set asas ini..



Kini pilihan berada di tangan anda. Sanggupkah anda menanggung derita akibat gout ini seumur hidup??

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan set asas ini, boleh menghubungi saya di nombor yang tertera di bawah:-

NURSIMATUN MD YUSOF CALL/SMS/WHATSAPP/TELEGRAM:- 012-3789284 
FB PAGE:- MAMA GOJES SHOPPE 
EMAIL:- nursimatun@gmail.com 
Shaklee ID :- 1091465 
Shaklee Produk (M) Sdn Bhd [381287-T]


*This statements have not been evaluate by the food & drugs administration. these product are not intended to diagnose,treat, cure or prevent any disease** 





10 comments:

  1. pak cik saya juga ambil set ni, alhamdulillah katanya mmg berkesan

    ReplyDelete
  2. Husband ila makan omega pun dah boleh dikatakan hilang goutnya. Sekarang selamba je makan seafood tanpa rasa sakit.
    Pengedar Shaklee Semenyih 

    ReplyDelete
  3. Dah beli tggu nak balik nantii baru bagi mak..

    Air Detox

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah. Seronok kan bila kita tengok mak atau ayah kita dah semakin baik dari sakit..

    JommSihatDanCantik -> TIPS: KASUT SESUAI BUAT IBU HAMIL

    ReplyDelete
  5. Pakcik sedara ada gout..tak elok2 smpai skang.dah introduce set gout utk dia tp dia taknak cuba langsung.
    harap2 satu hari nanti dia terbuka hati nak cuba

    ReplyDelete
  6. Jiran nabila amik set gout...alhamdulillah smkin ok

    ReplyDelete
  7. Alhamdullilah jika kita dapat menolong orang yang dalam kesakitan. Pahala buat kita. Layari Aju@VitaSyopz blog entri Risiko Perniagaan Online dan tindakan perlu diambil

    ReplyDelete