.

Tuesday, 23 December 2014

5 Sebab Utama Mengapa Perlu Turunkan Berat Badan Dengan Segera Supaya Tidak Mendapat Masalah Kesihatan lain Yang Lebih Serius!





5 Sebab Utama Mengapa Perlu Turunkan Berat Badan Dengan Segera!




Assalamualaikum semua...

Semoga sentiasa dalam lindungan dan rahmat Allah selalu hendaknya...

Malam tadi saya tertidur agak awal... sekitar jam 10.30 sudah terlelap.. Plan asal yang kononnya nak bangun solat tahajjud... Alhamdulillah... Allah gerakkan saya jam 2.11 pagi... Di saat ini telah pun selesai menunaikan solat tahajjud dan menghadap laptop untuk menyelesaikan kerja-kerja yang terbengkalai..

Apa yang hendak saya sampaikan disini, sewaktu terjaga tadi, terus saya capai telefon bimbit yang berada di sebelah suami. Saya lihat ada beberapa mesej dari whatsapp dan telegram.

Apa yang menarik hati saya, whatsapp dari seorang customer yang teringin nak kurus!


Kenapa kita perlu kurus sebenarnya? Inilah persoalan yang selalu bermain di fikiran kita. Penting ke menjadi kurus ni? Apa kelebihannya?

Di sini saya ingin berkongsi dengan anda 5 sebab utama mengapa kita perlu turunkan berat badan dengan segera supaya kita tidak mendapat masalah kesihatan lain yang lebih serius.

1. Kurang berisiko mendapat penyakit kronik
Banyak penyakit kronik boleh di hidapi oleh mereka yang berbadan besar atau gemuk ini. Antaranya ialah:-
*Tekanan darah tinggi
*Stroke
*Penyakit kardiovaskular (berkaitan jantung)
*Kolesterol tinggi
*Osteoartritis
*Diabetes
*Gout

Dan banyak lagi...
Penyakit-penyakit ini dapat di elak sekiranya kita mempunyai berat badan yang ideal.

2. Memudahkan pergerakan

Mereka yang mempunyai fizikal badan yang lebih kurus akan lebih mudah membuat pergerakan terutamanya ketika hendak duduk dan bangun. Bagi yang berbadan agak besar, faktor fizikal tersebut merupakan masalah utama dan membataskan pergerakan mereka.

3. Meningkatkan keyakinan diri

Selain faktor di atas, keyakinan diri kita juga dapat di tingkatkan sekiranya kita mendapat bentuk badan yang ideal ini. Bagi orang yang berbadan besar, pastinya tahap keyakinan lebih rendah kerana kebiasaanya mereka ini seringkali di ejek dan di kutuk. Jika kita kurus, itu akan lebih memberi keyakinan pada diri untuk mendapatkan pasangan hidup.

4.Senang mencari saiz baju

Ini adalah salah satu sebab penting yang saya gemari. Kebiasaanya mereka yang berbadan agak besar, sukar untuk memilih saiz baju. Bila ada yang berkenan di hati, saiz pula tak ada. Memang itulah yang sering terjadi kepada mereka yang berbadan besar. Sebab itulah perlunya kita menguruskan badan.

5. Jimat duit makan

Faktor ini juga penting. Mereka yang berbadan besar cenderung untuk makan lebih banyak berbanding mereka yang kurus. Jika kita kurus, perbelanjaan makan dapat di kurangkan dan kita dapat berjimat. Orang kurus sudah semestinya makan ala kadar dan berbeza dengan mereka yang berbadan besar.

Bagaimana ingin menurunkan berat badan?

Terdapat banyak produk di pasaran yang di tawarkan untuk anda yang ingin menurunkan berat badan. Namun awas jangan sampai tersalah pilih. Nanti merana badan. 

Di Shaklee, kami menawarkan produk makanan tambahan untuk membantu menurunkan berat badan. Set tersebut ialah Set Kurus Shaklee. Set ini terdiri saripada set asas dan juga set penuh.. bagi mereka yang tidak mempunyai bajet yang besar, boleh mencuba set asas terlebih dahulu.

SET ASAS

Set 1

Set 2


SET PENUH




Testimoni pengguna









Mendapat badan yang kurus bukanlah satu angan-angan kosong. ia boleh di capai sekiranya kita berdisiplin dan konsisten dalam pengambilan vitamin-vitamin Shaklee ini. Jika ramai yang sudah berjaya menurunkan berat badan, sudah pasti anda juga mampu melakukannya.

So, apa tunggu lagi?? Jom bertindak sekarang!!

Dapatkan vitamin-vitamin ini dengan pembelian terus pada website Shaklee ini..

               Order Set Kurus Lengkap

                 Order Set Kurus Asas


*Untuk melakukan pembelian ini, anda perlu mempunyai kad debit/kredit..

Sekiranya anda ingin mendapatkan khidmat konsultasi secara percuma, boleh hubungi saya melalui nombor telefon yang tertera di bawah:-

Anda mungkin juga meminati:-



**This statements have not been evaluate by the food & drugs administration. these product are not intended to diagnose,treat, cure or prevent any disease** 

BERMINAT UNTUK PERTANYAAN @ TEMPAHAN PRODUK HUBUNGI SAYA:- NURSIMATUN MD YUSOF 
CALL/SMS/WHATSAPP/TELEGRAM:- 012-3789284 
FB PAGE:- MAMA GOJES SHOPPE 
EMAIL:- nursimatun@gmail.com
Shaklee ID :- 1091465 
Shaklee Produk (M) Sdn Bhd [381287-T]

16 comments:

  1. Seronok betul bila tengok testimoni orang yang dah berjaya dengan shaklee. Semua orang nak kurus.Niatkan nak kurus tu utk jaga kesihatan dan untuk mudah beribadat kita kpd Allah. In sya Allah, sambil2 tu wajib konsisten dan amalkan apa yang perlu..GOOD LUCK ^___^

    ReplyDelete
  2. Zoe pun masih amalkan set kurus..best

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang best sangat. badan pun rasa ringan sekarang...

      Delete
  3. Ngerinya...byk pula penyakit yang berisiko bila naik gemuk ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang betul... semuanya saling berkaitan bila kita dah terlebih berat badan kan...

      Delete
  4. Nak kurus jangan harapkan supplement semata-mata, kena juga ditambah dengan senaman dan kawal pemakanan, biar seiring...baru menjadi kan.

    buang masalah angin dalam badan dengan peppermint ginger plus

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul sangat... jangan bergantung 100% pd supplemen je

      Delete
  5. Bila kurus, kita akan lebih selesa dan mempunyai keyakinan diri yang tinggi. Pelbagai penyakit juga boleh dielakkan. Jom kurus bersama Shaklee!

    Permainan Kanak-Kanak Zaman Dahulu Yang Menyeronokkan

    ReplyDelete
  6. set kurus shaklee memang awesome, berkesan dan murah harganya dibandingkan jenama lain.

    Penyusuan Susu Ibu Begitu Istimewa Bagi Ibu Dan Bayi

    ReplyDelete
  7. At least kene dptkan bmi sepadan..biar kuris dengan sihat kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang BMI lebih tu boleh lah cuba set shaklee ni...

      Delete
  8. Masalah kegemukan boleh membawa kepada pelbagai penyakit.. Takutnya dengar.


    10 Petua yang diamalkan untuk susu melimpah ruah

    ReplyDelete
  9. Set yang asas tu kalau berterusan memnag berkesan..

    Resepi Air Detox

    ReplyDelete