.

Sunday, 7 December 2014

Atasi Ruam Lampin Bayi Sebelum Menjadi Semakin Parah


Atasi Ruam Lampin Bayi Sebelum Menjadi Semakin Parah

Assalamualaikum semua... Salam hujung minggu...

Terima kasih kerana masih sudi mengunjungi blog vitaminterbaikku ini.. In shaa Allah dengan sokongan dan dorongan anda semua, saya akan terus menulis info-info untuk kita kongsikan manfaatnya bersama-sama..

Untuk entri kali ini, saya ingin berkongsi info dengan anda mengenai masalah ruam lampin di kalangan anak-anak kita.

Sememangnya masalah ini sering berlaku kepada bayi yang masih kecil terutamanya mereka yang memakaikan lampin pakai buang kepada bayi masing-masing..

Jom kita kenalpasti punca-puncanya terlebih dahulu menurut pandangan Dr Zubaidi..

Punca ruam lampin pada bayi

1. Bayi terdedah terlalu lama pada najis dan air kencing yang menyebabkan keradangan dan ruam pada kulit bayi

2. Ibu bapa menggunakan sabun atau mandian yang tidak sesuai pada bayi

3. Menggunakan "baby wipe" yang tidak sesuai pada bayi terutamanya yang mempunyai wangian

4. Kulit bayi yang sensitif


Ruam lampin ini akan bertambah buruk sekiranya tidak di berikan rawatan yang sepatutnya. 

Keadaan ini akan memberikan kesan tidak selesa kepada si bayi yang akan menyebabkannya menangis dan sentiasa merengek.

Terdapat banyak krim untuk mengatasi masalah ruam lampin yang di jual di pasaran. namun begitu bukan semuanya serasi dengan si bayi.

Sebagai ibu bapa, anda haruslah pandai memilih krim yang bersesuaian.

Antara yang terbaik yang di sarankan ialah krim Herbal Blend Shaklee


Herbal Blend Shaklee merupakan multi purpose cream yang mana ia sesuai untuk semua lapisan masyarakat dan bermacam-macam jenis masalah seperti:-

*Eczema

*Chicken pox

*Gatal-gatal kulit akibat gigitan serangga

*Mengurangkan rekahan pada tumit

*Panau/kurap

*Mengurangkan rasa kasar pada tumit, siku dan lutut

*Mengatasi masalah kulit kering


Antara testimoni pengguna Herbal Blend yang berpuas hati..














Satu tiub hanya berharga RM27 (tidak termasuk kos penghantaran)

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan sendiri krim herbal blend ini, anda boleh membuat tempahan terus pada link ini:-




Untuk membuat pembelian ini, anda haruslah mempunyai kad debit/kredit






**This statements have not been evaluate by the food & drugs administration. these product are not intended to diagnose,treat, cure or prevent any disease**

 BERMINAT UNTUK PERTANYAAN @ TEMPAHAN PRODUK HUBUNGI SAYA:- NURSIMATUN MD YUSOF CALL/SMS/WHATSAPP/TELEGRAM:- 012-3789284
 FB PAGE:- MAMA GOJES SHOPPE
 EMAIL:- nursimatun@gmail.com
Shaklee ID :- 1091465
Shaklee Produk (M) Sdn Bhd [381287-T]

16 comments:

  1. Ruam lampin selalu menjadi masalah kepada ibu bapa... jangan sampai ia membawa mudarat kepada si bayi... bertindaklah sekarang dengan menggunakan krim herbal blend shaklee.. gerenti terbaik di pasaran...

    ReplyDelete
  2. warisan turun-temurun,family memang suruh spare herbal blend masa pantang utk baby.

    ReplyDelete
  3. ok dah pasni, tau dah nak try herbal blend ni kalau anak ada ruam lampin

    ReplyDelete
  4. Dr baby ke org dewasa pun boleh sapu krim ni..no paraben mmg xde bahan kimia

    ReplyDelete
  5. Betul tu.memang banyak krim yang ada di pasaran tapi belum tentu serasi dengan kulit bayi.herbal blend Shaklee adalah jawapannya

    Resdung atau Sinus

    ReplyDelete
  6. Kecian sngt law tgk ank2 ada ruam lampin..time mndi @ basuh berak kdg2 smpai mnngis2...

    ReplyDelete
  7. Puas hati sangat dengan herbal blend. Berkesan bila anak kena ruam lampin dan ruam panas.
    Pengedar Shaklee Semenyih 

    ReplyDelete
  8. Herbal blend ni memang best. Kena gigit nyamuk pun akak sapu ni

    ReplyDelete
  9. memang sangat kesian budak yang kena ruam lampin ni, diakui herbal blend setanding dengan krim mahal lain..

    ReplyDelete
  10. Herbal Blend memang produk terbaik untuk atasi ruam lampin dan gatal2...jangan lupa untuk sediakan herbal blend dirumah anda. Takde stok.? Boleh beli ngan kak tun kita....ada no yg boleh dihubungi kan.? Cepat call untuk pembelian..sebelum kehabisan stok.
    Adakah Anda Salah Satu Dari Mereka Yang Perlukan Vitamin C

    ReplyDelete
  11. Kesian baby yang ada ruam ni..tapi sapu herbal blend alhamdulillah serasi dengan anak
    Blog Giveaway Contest

    ReplyDelete
  12. Allah..kesiannya kalau kena macam tu kat baby.

    JommSihatDanCantik -> PETUA ORANG DULU-DULU 3.0

    ReplyDelete
  13. Herbal Blend ni memang dah jadi item wajib di rumah. Kena ada spare untuk waktu-waktu emergency macam ruam lampin ni.

    Jom tengok Promosi Berganda Shaklee untuk Disember 2014

    ReplyDelete