.

Thursday, 16 February 2017

Kebaikan dan khasiat vivix Shaklee..


Assalamualaikum... Hai semua... Selamat petang!
Sejak akhir-akhir ni ramai betul yang mesej saya di facebook, sms dan juga whatspp bertanyakan vivix.

Apa yang menarik sangat mengenai vivix ni ya? Ada yang berminat nak tahu tak? Baiklah, saya akan berkongsi dengan anda serba sedikit tentang kandungan bahan yang terdapat di dalam sebotol vivix ini.


Kandungan vivix shaklee1. Polygonum Cuspidatum (Japanese Knotweed)Tumbuhan ini adalah sumber utama kepada bahan RESVERATROL yang juga terdapat dari ektrak kulit dan biji anggur merah.


Resveratrol mengandungi bahan polifenol dan antioksidan yang dapat membantu untuk melambatkan penuaan, merendahkan kolesterol, meredakan tekanan darah, meningkatkan tenaga berterusan dan juga dapat membantu mengawal berat badan.

Kajian makmal telah membuktikan Resveratrol melawan penuaan di peringkat selular, mengaktifkan tindakan genetik (DNA) untuk mengawalatur tindakbalas dalam badan yang normal. 


2. Muscadine Grape

Muscadine Grape ialah satu spesies anggur yang sangat unik kerana ia mengandungi lebih 1 (satu) kromosom  dari tumbuhan biasa, iaitu 20 kromosom. Kelebihan ini menjadikan ia spesis anggur yang paling kaya dengan POLIFENOL, satu bahan penting yang sangat baik untuk kesihatan terutamanya untuk pencegahan kanser.

Satu lagi bahan penting ialah Asid Ellagik yang tinggi yang membantu untuk menghentikan tindakan kimia penyebab kanser. Ia mempunyai sifat anti-mikrob dan anti-virus.

Satu lagi uniknya anggur ini ialah saiznya yang sebesar BOLA GOLF! 

 3. Purple CarrotPurple Carrot merupakan sumber terbaik untuk Vitamin A, sumber ANTIOKSIDA yang MUJARAB termasuk antocianin (yang menyebabkan warna merah menyala, ungu atau biru pada buah). 


Antocianin membantu untuk antioksidan, anti-radang, anti mikrob dan juga anti kanser. Ia juga sangat baik untuk kesihatan saluran darah, platlet, dan lipoprotein yang penting untuk mengurangkan risiko penyakit jantung.


4. European Elderberry (Sambucus Niagara)
Elderberry merupakan satu tumbuhan yang terkenal dalam rawatan tradisional untuk flu/selsema terutamanya influenza B. Ia dapat mengurangkan kesan akibat influenza seperti sakit otot dan ketidakselesaan akibat selsema.

Ia mengandungi unsure Flavonoids, salah satu sumber antioksida yang sangat baik untuk mengukuhkan sistem imunisasi untuk melawan jangkitan bakteria dan virus.


Elderbery turut kaya dengan kandungan Antocianin yang membantu untuk antioksidan, anti-radang, anti mikrob dan juga anti kanser. Ia juga sangat baik untuk kesihatan saluran darah, platlet, dan lipoprotein yang penting untuk mengurangkan risiko penyakit jantung.

Bukan sekadar antioksidan, Elderberry juga ada vitamin A,B, C dan nutrien seperti asid amino. Kesemua nutrien ini baik untuk menguatkan imunisasi, merendahkan kolesterol, beri pelindungan kepada penyakit-penyakit kardiovaskular seperti serangan jantung & strok.

Elderbery juga sangat baik untuk mengurangkan stress, penglihatan dan juga penghadaman.

Banyak kan khasiat dalam setiap jenis tumbuhan ini? Bagaimana pula dengan khasiat dan kebaikannya secara menyeluruh? Jom kita lihat..Kebaikan vivix

❤Menggalakkan penuaan yang sihat-awet muda dan anti penuaan
❤Membantu mengelakkan kanser-merencat sel kanser dari merebak
❤Mengurangkan risiko penyakit jantung
❤Mengurangkan kompilasi diabetes/ kencing manis
❤Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi-pesakit alzheimer
❤Mengurangkan insiden nyanyuk
❤Membantu masalah parkinson
❤Membantu memulihkan pesakit stroke- angin ahmar
❤Meningkatkan sistem imun badan
❤Menggalakkan kesihatan secara menyeluruh

Apa kata pengguna tentang vivix ini?

Berminat untuk mendapatkan vivix ini melalui belian online? Belian boleh di lakukan dengan mengisi maklumat produk pada link di bawah ini.**This statements have not been evaluate by the food & drugs administration. these product are not intended to diagnose,treat, cure or prevent any disease** 


BERMINAT UNTUK PERTANYAAN @ TEMPAHAN PRODUK HUBUNGI SAYA:- 
 NURSIMATUN MD YUSOF 
WHATSAPP:- 012-3789284 
Shaklee ID :- 1091465 
Shaklee Produk (M) Sdn Bhd [381287-T]
Location: Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur, Malaysia

0 comments:

Post a Comment