.

Tuesday, 7 March 2017

Gara-gara kencing manis, kaki makcik hampir dipotong!
 Gara-gara kencing manis, kaki makcik hampir dipotong!

Bila sebut pasal kencing manis atau diabetes ni kita tak nampak risiko atau bahaya penyakit ini melainkan jika ia telah menjadi luka yang sukar untuk sembuh.

Sebenarnya penyakit kencing manis atau di sebut juga diabetes ini terbahagi kepada 2 jenis iaitu diabetes melitus dan juga diabetes gestasi.

Diabetes melitus

Terbahagi kepada 2 iaitu jenis pertama (I) juga dikenali sebagai diabetes bersandar insulin (IDDM-Insulin Dependent Diabetes Melitus). Jenis ini di akibatkan oleh kegagalan kelenjar pankreas menghasilkan insulin

Jenis kedua (II) pula boleh disebabkan kerintangan insulin (penurunan sensitiviti tisu badan terhadap insulin) dan/atau penghasilan insulin yang berkurangan. Jenis ini masih mempunyai sedikit sebaynyak insulin dari pankreas.

Diabetes gestasi

Jenis ini biasa di alami oleh wanita ketika hamil. Ia mirip diabetes jenis kedua disebabkan ketika kehamilan, insulin yang di perlukan oleh wanita hamil adalah lebih untuk keperluan bayinya.

sumber:wikipediaBerbalik kepada cerita asal tentang makcik kawan saya tadi, kaki beliau sangat teruk akibat dari penyakit kencing manis yang di alaminya. Gambar keadaan kaki beliau seprti di atas. Ngeri kan?
Berlubang. Tulang pun boleh nampak. MasyaAllah. Kalau tidak di bantu dengan segera tidak mustahil kaki beliau boleh dipotong!

Biasanya kita tidak akan takut jika tidak mengalaminya sendiri. Dah kena baru menggelabah mencari ikhtiar sana-sini. Betul tak?Jika kita tidak menjaga pemakanan dari sekarang, tidak mustahil bermacam-macam penyakit boleh datang. Bukan hanya kencing manis sahaja tau!

Betul ke vivix ni boleh merawat kencing manis?

Jawapan saya TIDAK sama sekali! Vivix tidak boleh merawat kerana vivix bukanlah ubat. Yang boleh merawat ialah ubat-ubatan sahaja tetapi vivix bukanlah ubat.

Jadi, bagaimana vivix ini boleh membantu jika ia tidak boleh merawat? Pelik kan?

Sebenarnya tiada yang mustahil di dalam dunia ini. Allah berikan kepada manusia akal fikiran dan kebolehan untuk mengkaji. Jadi, hasil dari kajian yang terbukti secara klinikal itu maka terhasillah vivix ini.

Bagaimana vivix bertindak?

1) Mempertahankan sel
2) Memberi tenaga kepada sel
3) Memperbaiki sel yang rosak
4) Meningkatkan prestasi sel

Apa kata pengguna tentang vivix?

Bagaimana caranya untuk mendapatkan vivix ini?

Bagi anda yang berminat untuk membuat pembelian vivix secara online boleh terus klik pada link yang saya berikan di bawah ini.


atau boleh juga menghubungi saya di talian +6012.378.9284 

Mudah kan?

Ingat! Cegah sebelum parah! Ingatlah orang tersayang!
**This statements have not been evaluate by the food & drugs administration. these product are not intended to diagnose,treat, cure or prevent any disease** BERMINAT UNTUK PERTANYAAN @ TEMPAHAN PRODUK HUBUNGI SAYA:- 
 NURSIMATUN MD YUSOF 
WHATSAPP:- 012-3789284 
Shaklee ID :- 1091465 
Shaklee Produk (M) Sdn Bhd [381287-T]

0 comments:

Post a Comment